szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A klub két korábbi játékosa, Kovács Zoltán és Szakály Péter is visszatér az Újpest labdarúgócsapatához.

A lila-fehérekkel bajnok Kovács Zoltán, aki sportigazgatóként is dolgozott a Megyeri úton, főtanácsadóként segíti az új vezetőség, Ratatics Péter elnök és Benczédi Balázs ügyvezető munkáját – közölte az Újpest FC a Facebook-oldalán. Szakály Péter pedig vezető játékosmegfigyelőként tevékenykedik.

A IV. kerületi klub az előző fordulóban biztosította be a bennmaradását az NB I.-ben, miután a Diósgyőrt 7–0-ra ütötte ki a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest minden bizonnyal nagy tervekkel vág neki a következő idénynek, erről beszélt nemrégiben Hernádi Zsolt Mol-vezér is. Arról, hogy a magyar élvonal egyetlen nem Fidesz-kötődésű csapata hogyan sétált bele a NER ölelő karjaiba, itt írtunk bővebben:

Órákon belül eladhatják az Újpestet – hogy sikerült eljutni ide?

Évek óta követelik az Újpest szurkolói a tulajdonosváltást, most pedig úgy tűnik, hogy valóra válhat a vágyuk. Az Újpest az NB I utolsó olyan klubja volt, amely egyetlen szállal sem kötődött a NER-hez, most ennek is vége szakadhat. A nagy kérdés, hogy mennyire hozhat komoly változást, ha megjelenik egy gazdag cég a háttérben, amelyről már sokan tudni vélik, hogy a Mol lehet.