szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Robert F. Kennedy Jr. agyában még 2010-ben mutattak ki egy sötét foltot a vizsgálatok.

Amerikai elnökválasztás
A kérdés ugyanaz, mint négy éve, de a tét talán sosem volt ekkora a világra nézve: Joe Biden vagy Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke? A hvg.hu-n minden eseményét követjük az amerikai elnökválasztásnak, és elmagyarázzuk azokat a részleteket, amelyek a mi életünkre is hatással lesznek, akármi is legyen az eredmény 2024 novemberében.
Friss cikkek a témában

Halott parazita lehetett az idei amerikai elnökválasztáson induló Robert F. Kennedy Jr. agyában – írja a The New York Times. John F. Kennedy korábbi elnök unokaöccsének agyában 2010-ben mutattak ki egy sötét foltot a vizsgálatok, amelyről az orvosok először azt hitték, hogy daganat lehet, később azonban arra a következtetésre jutottak, hogy egy halott parazita maradványait fedezték fel a felvételeken.

Kennedy korábban memóriazavartól szenvedett, amelyet okozhatott a parazita is, azonban egy másik egészségügyi problémája, a higanymérgezés is vezethet ilyen tünetekhez. Az elnökjelöltnek korábban a magas higanytartalmú tengeri halak fogyasztása miatt volt tízszer több higany a szervezetében, mint az egészségesnek tartott mérték.

A korábban a demokrata jelöltségért is bejelentkező, de az elnökválasztáson függetlenként induló 70 éves Kennedy kampányának hangsúlyos eleme, hogy magát fiatalosnak és életerősnek mutatva szembeállítsa a két nagy párt jelöltjével, a 81 éves Joe Bidennel és a 77 éves Donald Trumppal. Arra a kérdésre, hogy egészségügyi problémái veszélyeztetnék alkalmasságát az elnökségre, Kennedy szóvivője azt felelte, hogy „ez egy nevetséges felvetés, tekintettel a mezőnyre”.

Robert F. Kennedy Jr. elnökjelöltségének hátteréről korábban itt írtunk részletesen:

Ezt az elnökjelölt Kennedyt megtagadja a családja

A demokraták mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a családja révén a párt arisztokráciájához tartozó ifjabb Robert Kennedy dolgát független elnökjelöltként, mert attól tartanak, Joe Biden esélyeit rontaná. „Bidennek nincs szüksége rám, hogy veszítsen Donald Trumppal szemben” – reagált a 70 éves Robert F.